2013. március 15., péntek

100% kecsketejes kényeztető szappan

Úgy gondoltam, hogy több földi jóval ellátott szappant is csinálok. Nem mintha az eddigiek nem lennének jól eleresztve ilyen téren, de mégis csak....
Így lett ez egy kényeztető szappan. Mivel annyira akartam, hogy szép is legyen, jó is legyen, az előre eltervezett és ki is készített illóolaj nem került bele. Gerániumra terveztem. Nagy bánatomra, bár barátnőim azt mondták, így is tökéletes.
Már magában az a tudat, hogy kecsketejből készült, nekem elég kényeztető. 100%-ban!
Shea vaj, kókuszolaj, kakaóvaj, szőlőmag olaj, ricinus olaj került bele.
3 felé vettem a masszát. Az egyik harmad rózsaszín agyagot kapott, a másik harmad indigót.
Így a szemnek is szép lett.



Bármilyen bőrtípusra ajánlott, ám különösen a száraz, érzékeny és az érett bőr szereti! A sheavaj már önmagában is egy csodálatos arcápoló. Antioxidáns hatású, sok A és E-vitamint tartalmaz, nagyon jó hidratáló, regeneráló, nyugtató hatású alapanyag, hátráltatja a bőr öregedését. Ekcémás bőr esetén a legkiválóbb ápolószer.
A kakaóvaj is zsírsav-összetétele miatt kiváló bőrápoló. Csökkenti az ekcémás bőr tüneteit és természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását, valamint gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit. Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.



A szappan színét a rózsaszín agyagnak köszönheti. Az agyagok szívóereje olyan nagy, hogy gyorsan megszabadítják a bőrt a szennyeződésektől, méreganyagoktól és a felesleges zsíroktól, mindemellett az elhalt hámsejteket is eltávolítják, így látványosan puhítják, szépítik a bőrt. A  kecsketej  a legjobb bőrtápláló anyagok egyike. A tej tartalmaz több mint 70-féle könnyen felszívódó telítetlen zsírsavat és Q10 koenzimet. Alacsony olvadáspontja miatt könnyen felszívódik a bőr mélyebb rétegeiben, növelve a bőr rugalmasságát, simaságát, finom selymességét.
Összetétele: kecsketej, shea vaj, kókuszolaj, kakaóvaj, szólómag olaj, ricinus olaj, rózsaszín agyag, indigó
Súlya: 95-100gr
Ár: 500;-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése